SOSYAL MEDYA

Sosyal Medyada Güven Oluşturmanın 10 Yolu

Yani, bir süredir markanız üzerinde çalışıyorsunuz. Rakipler sizi tanıyor. Tüketiciler sizi tanıyor. Sizce bu yeterli mi?

Ne yazık ki, öyle değil. Markalar gelir ve gider. Uzun süre hayatta kalmak için, sosyal medyada güven inşa etmeniz gerekir.

PwC tarafından yürütülen küresel bir anket, bir markaya duyulan güvenin, tüketicilerin alışveriş yapmaya karar verdikleri yerleri güçlü bir şekilde etkilediğini ortaya koydu. Ankete katılanların% 35’i ‘markaya güvenin’ belirli bir perakendeciden alışveriş yapma kararlarını etkileyen ilk üç neden arasında olduğunu söylerken,% 14’ü marka güveninin fiyattan sonraki ana etkileri olduğunu söyledi.

Dahası, aynı çalışmanın sonuçları, hem arkadaşlar hem de yabancılar tarafından yayınlanan sosyal medyadaki görüşlerin, satın alma kararları üzerinde, perakendecilerin kontrolündeki faktörlerden (reklam ve fiyatlandırma gibi) daha fazla etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Açıkçası, sosyal medya güven inşa etmenin yeridir. Mesafe kat eden bir marka geliştirmenize yardımcı olmak için, işte sosyal medyada marka güveni oluşturmanın on yolu.

  1. Yüksek kaliteli içerik paylaşın

Sosyal medya platformlarınızın zaten kurulmuş olduğunu varsayarsak, yapmanız gereken ilk şey, ziyaretçilerinize değer veren kaliteli içerik sağlamaktır. Bu, ziyaretçilerin web sitenizde ne kadar süre kaldıklarını ve sosyal medyada sizinle ne kadar etkileşimde bulunduklarını etkiler. Ayrıca, daha fazlası için geri gelmelerini sağlayan sadık bir takip oluşturmaya yardımcı olur.

Harika içerikler yayınlamak, markanızın bir otorite olduğunu ve sadece para kazanmaktan daha fazlası olduğunu gösterir. Bu, kitlenin sosyal medyaya olan güvenini oluşturmak istediğinizde başlamak için temeldir.

Sektörünüzde bir otorite olmak ve hedef kitlenize hitap edecek içerik sağlamak için şunları yapmalısınız:

  • Müşterilerinizin kim olduğunu, ne istediklerini ve neden istediklerini belirleyin
  • Rakiplerinizi, içeriklerinde ne söylediklerini ve içeriklerinde nelerin eksik olduğunu belirleyin
  • Rakiplerin bıraktığı boşlukları doldurarak ve içeriğinizi tüketicilerin ihtiyaçlarına göre hizalayarak daha iyi içerik sağlayın.

Her zaman içeriğinizle birkaç takipçiyi dönüştürmeyi umsanız da, içeriğinizi asla ürün veya hizmetlerinizi satmakla ilgili yapmayın. İzlenecek iyi bir uygulama 80/20 kuralıdır – yani içeriğinizin% 80’i bilgilendirici ve tanıtım amaçlı olmamalıdır, diğer% 20’si markanız veya ürününüz hakkında konuşabilir.

Bu, genel içerik planınız, bir blog yayınının yapısı veya sosyal medya yayınlarınız için geçerli olabilir. Kitleniz için değerli olan dört ilginç, ilgi çekici tweet paylaşırsanız, daha tanıtım amaçlı beşinci bir tweet gördüklerinde, rahatsız olma veya spam olarak reddetme olasılıkları daha düşük olacaktır. Takipçilerinizin dikkat çekmesi ve etkileşime girmesi daha olasıdır.

Markanızı bir düşünce lideri olarak kurabilirseniz, gidilecek bir kaynak haline gelebilirsiniz. Bu, sosyal medyada güçlü bir takip oluşturmalı ve umarım konumunuzu güçlendirmek için daha fazla fırsata yol açmalıdır. İçeriğinize ilgi duyan takipçiler mutlaka müşteri olmayabilirken, markanızın şirketinizin sağladıklarına ihtiyaç duymaları durumunda akıllarının başında olacağından emin olabilirsiniz.

Ürününüzü çok fazla zorlamayarak, sosyal medya kullanıcıları dinlemeye, markanıza güvenmeye ve bazılarını paylaştığınızda tanıtım içeriğine daha açık olmaya devam edecektir.

  1. Sosyal Kanallarınızdaki Etkileşimi Besleyin

Sosyal medyanın amacı tam da budur: sosyalleşmek. İçeriğinizi oraya atamaz ve o şekilde bırakamazsınız.

Etkileşime girmeli, sorulara hızlı bir şekilde cevap vermeli, etkileşimleri teşvik etmeli ve bazı ücretsiz sosyal medya yönetim araçlarını kullanarak sizin hakkınızda konuşan müşterilere teşekkür etmelisiniz. Ne kadar çok etkileşim kurarsanız, o kadar çok insan size ulaşacaktır.

Hedef kitlesine açık ve sorumlu bir marka olarak itibar oluşturmak, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kullanma konusunda insanların daha emin olacağı anlamına gelecektir. Bunları yapmak, bir güven itibarı ve nihayetinde markanızın etrafında bir topluluk oluşturmanıza yardımcı olur.

  1. Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçeriği Teşvik Edin

Müşterileri, ürünlerinizin fotoğraflarını ve videolarını sosyal medyada paylaşmaya teşvik ederek etkileşimi bir üst seviyeye taşıyın. Bugün, tüketiciler satın almadan önce bir ürünü kullanan gerçek insanları görmek istiyor – ve UGC, pazarlamacıların sosyal medya güveni oluşturmak için bu bilgileri sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşmalarına izin veriyor. UGC, gerçek tüketicileri işin içine katıyor. Bu, özgünlük derecelendirmelerinizi yükseltirken, müşteriler içeriklerinin paylaşıldığını veya retweetlendiğini görmekten memnuniyet duyacaktır.

Ve veriler aynı fikirde! Tüketicilerin, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği paylaşma olasılığı iki kat daha fazladır. Bu, markanızın iki kat daha fazla pozlama alabileceği anlamına gelir. Facebook’tan yapılan araştırmalar, UGC’li reklamların diğer reklamlardan üç kat daha yüksek bir tıklama oranına sahip olduğunu da buldu. Bu ve diğer istatistikler aynı şeyi göstermektedir: UGC etkilidir.

Puma bunu Instagram’daki #ForeverFaster hashtag’i ile yapıyor.

Toyota, Facebook’taki Sokağı Hissetmek kampanyasıyla bunu yaptı.

Ve Starbucks bunu her zaman yapar:

Loews Hotel’deki özellikle başarılı bir UGC kampanyası, destinasyonlarını tanıtmak için konuklar tarafından Instagram’da paylaşılan fotoğrafları kullandı. #WelcomingYouLikeFamily kampanyası, potansiyel konuklara otelde kalmanın nasıl bir şey olduğuna dair otantik bir anlayış kazandırarak uygun maliyetli bir şekilde etkileşime girdi. Kanıt, gerçek konuklar tarafından çekilen fotoğraflardaydı. Kampanya büyük bir başarıydı ve şimdi hala gelişiyor.

  1. Müşterilerden şirketinizi incelemelerini isteyin

Yorumlar, markanıza güven oluşturmak için çok önemlidir. Birçok tüketici, satın almadan önce bir şirketin Yelp, Google İşletme Profili gibi sitelerdeki incelemelerini ve Facebook’taki derecelendirmelerini kontrol edecektir. Aslında, Facebook, bir sosyal medya platformu olsa bile, ziyaretçilerin tavsiye edip etmeyeceğine bağlı olarak 5 üzerinden bir sayfayı derecelendiren özel bir sayfa inceleme bölümüne sahiptir. İnsanlar ayrıca bir yorum bırakarak görüşlerini detaylandırabilirler.

Bu, çevrimiçi bir şirketi kontrol ederken görecekleri ilk şey değil mi? Bir bakışta 5 yıldızlı bir derecelendirmeye yakın olduğunuzu görebilirlerse hızlı bir şekilde dönüşüm sağlarlar.

Müşterilerinizi yorum bırakmaya ve bunları sosyal kanallarınızda paylaşmaya teşvik etmelisiniz, böylece potansiyel müşteriler, insanların markanız hakkında söylediklerini kontrol ettiklerinde kendilerini güvende hissederler ve dönüşürler.

Yorumlar, markanızın kalitesinin yanı sıra insanların destek ekibiniz, personeliniz ve ürün veya hizmetin kendisiyle yaşadığı kişisel deneyimleri vurgulayabilir. UGC gibi, olumlu yorumlar oluşturmak da güven itibarını artırabilir.

Kötü yorumlar bile, onlara yanıt verme konusunda proaktif olursanız, şirketiniz için olumlu bir şeye dönüşebilir. Olumsuz geri bildirimlere yapıcı ve hızlı bir şekilde yanıt veriyorsanız, bu markanızın güvenilirliğini ve şeffaflığını kanıtlar. Çok az müşteri şirketinizin mükemmel olmasını bekler, ancak olumsuz bir yoruma olumlu yanıt verdiğinizi görürlerse, sizinle iş yapma konusunda kendilerini daha iyi hissedeceklerdir.

Bu nedenle, müşteriler markanız için çevrimiçi geri bildirim bırakmak için zaman ayırdıklarında, bunu dikkate aldığınızdan ve mümkün olan en kısa sürede yanıt verdiğinizden emin olun.

  1. Yayınlarınızda güvenilir bağlantılar kullanın

Bağlantılar, markanız ile çevrimiçi dünya arasındaki bağlantıdır. İster trend makaleleri bulmak için içerik iyileştirme araçlarını kullanmış olun, ister sektör haberlerini paylaşıyor olun, bağlantılarınızın saygın sitelere yönlendirmesi önemlidir.

Küratörlüğünü yaptığınız içeriği paylaşırken sektörün favorilerine bağlantı verin ve sosyal medya için özel bir bağlantı kısaltıcı kullanın, böylece okuyucular neye tıkladıklarını bilirler.

Özel kısa bağlantılar, eğik çizgiden sonra özel bir alan adı ve anahtar kelimeden oluşur. Bu nedenle, kullanıcılar markanızın adını paylaştığınız içerikle ilişkili olarak gördüklerinde, bunun spam veya kimlik avı sitelerine yol açmayacağını bilirler. Anahtar kelime ayrıca, bağlantının onları neye yönlendireceğine dair bir gösterge de verir. Bu ekstra iletişim ve güven, tıklama oranlarını% 39 oranında artırabilir.

  1. İçeriden birinin görüşünü sağlayın

Müşterilerinize sosyal medyada markanıza perde arkasından bir bakış sunmak, bizi şeffaflık fikrine geri götürür. Saklayacak hiçbir şeyiniz olmadığını gösterir. Ancak özel gizli bakışlar da tüketicileri cezbedebilir ve kendilerini özel hissetmelerini sağlayabilir.

İçeriden bir görünüm sağlamak, markanızın kişiliğini ve değerlerini de gerçekten gösterebilir. İster mutfaktaki şefin bir çırpıdaması, ister bir defilede sahne arkasında bir video olsun, insanlar logonuzun ötesini markanızın arkasındaki tutkulu topluluğa görebilecekler.

Takipçiler markanıza daha aşina hissedecek ve iç kepçe ile onlara güvendiğiniz için size güveneceklerdir. Ayrıca, özel içeriğin FOMO etkisi, katılım oranlarınızı çatıdan gönderebilir.

  1. Markanızın tutarlı olduğundan emin olun

Mesajda kalmak, takipçilerine güven vermek isteyen herhangi bir marka için son derece önemlidir. Eylemleriniz buna uymuyorsa, bir şeyi önemsediğinizi inkar etmeyin.

Volkswagen’in müşterileri ve devlet kurumlarını araç emisyonları konusunda aldattığı ortaya çıktığında, bu, inşa etmeye çalıştığı çevreye duyarlı imajla tamamen çelişiyordu.

Söylemeye gerek yok, marka ağır hasar gördü. Bu aşırı bir örnektir, ancak sosyal medyanın hızla viral olma gücünü asla unutmayın. Bu nedenle, marka sesinizin ve kişiliğinizin şirketinizin sosyal medyadaki eylemleri ve içeriğiyle eşleştiğinden emin olun.

Yani çevreyi önemsediğinizi söylüyorsanız, sadece söylemeyin, gösterin.

Başka bir düzeyde, logonuzun, marka renklerinizin ve diğer tasarım öğelerinizin görünümünü tutarlı tutmak, güven uyandırmaya ve şirketiniz için profesyonel, güvenilir bir imaj oluşturmaya yardımcı olabilir.

  1. Etkinlikleri Canlı Yayınlayın

Canlı video, sosyal medyadaki etkileşimi artırmanın ve tüketicilerin sorularından, isteklerinden ve ihtiyaçlarından yararlanmanın harika bir yoludur. Canlı video etkinlikleri etkileşimi teşvik eder ve markaları takipçileriyle yüz yüze getirir.

Canlı video tanıtımları markanızı insancıllaştırmanıza yardımcı olabilir ve soruları gerçek zamanlı olarak yanıtladığınızı gören izleyiciler kesinlikle güven uyandıracaktır.

Canlı, yazılmamış etkinliklere ev sahipliği yapmak, şirketinizin saklayacak hiçbir şeyi olmadığını gösterir. Ve cilalı tanıtım materyallerine karşı giderek daha fazla bağışıklık kazanan kitleler arasında güven uyandırmak istiyorsanız, bunu yapmanın mükemmel bir yolu budur.

Düzenleme hileleri, ikinci çekimler veya üst düzey prodüksiyonlar yoktur. Son derece küratörlü ve özenle seçilmiş içeriğin çevrimiçi dünyasında, bu, markaların kendilerini daha dürüst ve otantik hissetmelerini sağlayabilecek taze bir soluktur.

  1. Sosyal Değerlerinizi Paylaşın

Bugün, insanlar destekledikleri şirketlerin umursadığını bilmek istiyor! Ve eğer markanız sadece kârdan daha fazlası ile ilgiliyse, bu ona olan güvenin fırlamasına neden olacaktır. Şirketinize yakın nedenlerle ilgili farkındalığı artırmak ve markanızın gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk eylemlerini vurgulamak için sosyal medya hesaplarınızı kullanın.

Makyaj markası Kat Von D Beauty, bunun harika bir örneğidir. Ürünleri, hayvanlar üzerinde test edilmemiş vegan malzemelerden yapılmıştır. Bu sosyal değer genellikle sosyal kanallarında hayvan hakları, sevimli hayvan fotoğrafları ve #crueltyfreebeauty hashtag’i ile ilgili yayınlarla vurgulanır.

2016 yılında Starbucks, güveni teşvik etmenin bir aracı olarak sosyal sorumluluğun önemini vurgulayan bir kampanya yaptı. Ulusal Seçmen Kayıt Günü için New York’ta bir Facebook Live etkinliği düzenledi. Etkinlikten önce Starbucks, müşterilerinden CEO ve rapçi Common için sorular göndermelerini istedi.

Her ikisi de etkinlikte konuştuktan sonra, oylamanın önemini vurgulayarak, soruları yanıtladılar. Sosyal medya etkileşimi, canlı video ve sosyal sorumluluğu içeren başarılı bir etkinlikti.

  1. Başkalarının Markanızı Savunmasını Sağlayın

Kullanıcı incelemeleri son derece faydalı olsa da, sosyal medyada yolunuza çıkan diğer şapka ipuçlarını tanıtmaya değer.

Diğer güvenilir markalar ve etkileyicilerle etkileşim kurun. Şirketinizden diğer markalardan bahsedenleri retweetleyin ve sosyal kanallarınızda aldığınız medya yayınlarını paylaşın.

Kendinizi diğer güvenilir markalar ve yayınlarla aynı hizaya getirmek, itibarınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Sektörünüzdeki markalarla çalışarak bu sürece yardımcı olun. Birlikte bir e-kitap oluşturun, içerik alışverişinde bulunun veya bir etkinliğe ev sahipliği yapın – ve ardından elbette sosyal medyada tanıtın. İçeriğiniz, çabanın yalnızca yarısıyla iki kat daha fazla erişime sahip olacaktır.

Etkileyiciler markanız için de çok şey yapabilir, bu nedenle ürünlerinizi bazı alakalı olanlara gönderin, onları bir etkinliğe davet edin veya bir ajansın yardımını alın.

Birlikte çalıştığınız influencer’lar şirketinizin büyüklüğüne, sektörünüze ve hedeflerinize bağlı olacaktır. Ancak, takipçilerin sözlerine ne kadar güvendiğinin bir göstergesi olduğu için yüksek bir katılım oranına sahip olduklarından emin olun. Markanızın yalnızca geniş bir erişime sahip biri tarafından değil, güvenilir bir kaynak tarafından önerilmesini istiyorsunuz.

Kısaca

Bir marka oluşturuyorsanız, sosyal medya kesinlikle denklemin bir parçası olacak. Ancak, müşterilere yanıt verme ve sitenize trafik çekme görevini yerine getirmenin ötesinde, uzun vadede markanız için nasıl çalışabileceğini düşünün.

İnsanların markanıza olan güveni, şirketinizi ileriye taşıyacak ve gelecekte uzun süre kârlılığınıza fayda sağlayacak bir takip oluşturarak orada kalmanıza yardımcı olacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Sosyal medyada güven neden önemlidir?

Sosyal medyaya güven çok önemlidir, çünkü sosyal medyada gördüklerimizin önemli kanıtları olması gerekir. Bu nedenle, bir sosyal medya platformunda iddia edilen, sunulan veya gösterilen her şeyin aslında doğru olduğuna dair somut kanıtlara ihtiyacımız var.

Takipçilerle nasıl güven inşa edersiniz?

Sosyal medya takipçilerinizle güven oluşturmanın en iyi yollarından biri, onlarla etkileşim kurmaktır. Doğrudan etkileşim, başka hiçbir şeye benzemeyen bir güven oluşturur. Bunun dışında, UGC’yi kullanmak ve içeriden birinin işletmenizin kepçesini göstermek, takipçilerinizi özgünlüğünüze inanmaya teşvik edebilir.

Güven oluşturmanın en hızlı yolu nedir?

Hedef kitlenizin markanıza olan güvenini oluşturmanın en hızlı yolu, onlara işletmenizin diğer memnun müşterileri tarafından verilen yorumları göstermektir. Bu onlara özgünlüğünüzün önemli kanıtlarını verir. Ayrıca, kendinizi diğer güvenilir markalarla aynı hizaya getirirseniz ve size kefil olurlarsa, kitlenin güvenini kazanmak kolaydır.

Pazarlamacılar marka güveni oluşturmak için sosyal medyayı nasıl kullanıyor?

Sosyal medya, pazarlamacıların marka güveni oluşturmaları için en iyi yerdir, çünkü bir markanın alabileceği en yüksek erişimi ve pozlamayı sağlar. Ayrıca, pazarlamacıların markalarını istedikleri gibi tasvir edebilecekleri ve karşılığında insanların onlar hakkında ne düşündüklerini inceleyebilecekleri bir pencere sağlar. Markayı en iyi şekilde sunar, kamuoyunu izler ve stratejilerini buna göre şekillendirirler.

Bir markayı nasıl güvenilir hale getirirsiniz?

İşte kendinizi güvenilir bir marka olarak nasıl kurabileceğiniz:

  • Hedef kitleniz için değerli içerikler paylaşın
  • Şeffaf olun ve sizi tanımalarını sağlayın
  • Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği teşvik edin
  • Hedef kitlenize sahne arkası içeriği gösterin
  • İçeriğinizin çoğunu tanıtım amaçlı yapmayın
  • Müşteri geri bildirimlerine ve sorgularına aktif ve düzenli olarak yanıt verin
  • İlkelerinizi ve değerlerinizi herkese açık olarak paylaşın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp Destek
Hızlı İletişim